Brandundersøgelser af gårdbrande er nu afsluttet

Profilbillede
dato

I går – onsdag den 21. december 2023 – blev der udført brandundersøgelser på begge steder for de to brande, der blev anmeldt den 14. december 2023. Og politiets konklusion er, at der ikke er tale om påsatte brande.

Det oplyser efterforskningslederen ved Nordjyllands Politi, politikommissær Carsten Straszek.

 

Ved den ene brand – der skete på Dorfvej, ved Ørsø, i 9330 Dronninglund – viste undersøgelserne, at branden var startet på grund af en fejl i nogle elektriske installationer på stedet. Branden blev anmeldt til politiet den 14. december 2023 kl. 01:54. Ved denne brand indebrændte et større antal kalve.

 

Ved den anden brand – der skete på Ringstedvej, ved Thorup i 9330 Dronninglund – førte undersøgelserne på stedet ikke til, at brandårsagen kunne klarlægges med fuldstændig sikkerhed, men i efterforskningen generelt, pointerer Carsten Straszek, er der ikke fundet noget, som tyder på, at branden er påsat. Branden blev anmeldt til politiet den 14. december 2023 kl. 01:24. Ved denne brand brændte cirka 300-350 bigballer.

 

”To brande, der sker i samme område samme nat, er selvfølgelig påfaldende. Men vi har undersøgt brandårsagerne begge steder grundigt. Og det ene sted har vi fastlagt brandårsagen som en fejl i elektriske installationer, og det andet sted har vi ingen entydig brandårsag, men der er ikke noget, der tyder på, at branden her var påsat,” udtaler Carsten Straszek.  

 

Politiets undersøgelser ude på begge brandsteder er nu færdige, og efterforskningen i sagerne er afsluttet.  

 

Der skete ingen personskade ved nogen af brandene.

 

 

 

Pressens kontaktperson:

  • Carsten Straszek, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6118 7594
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi