Workshopforløb: Funktionel Yin Yoga # 3 Milt og mave

Kilde: Yoga-Liv
Profilbillede
Simon Lunau sl@vores-mediehus.dk

Funktionel Yin Yoga handler ikke om smukke kroppe i smukke stillinger. Man skal ikke kunne slå knude på sin krop og man skal ikke få sin krop til at se ud på en bestemt måde, forbundet med alarmerende smerte (og skade til følge). Glem alt om akrobatisk Instagram-yoga! Slip kravet til sig selv om at jage præstation, om at gøre mere, kunne mere, blive bedre – slip det ydre pres, der kommer fra at skulle leve op til modellen på de flotte (men urealistiske) yogabilleder! Nu er tiden til at du skal være sig selv - komplet som man allerede er. Funktionel Yin Yoga handler om sin egen oplevelse i stillingen. 


Yin Yoga handler om smukke og unikke kroppe, der i hver stilling mærker intensiteten og den vitaliserede energi i et udvalgt fokusområde i kroppen. Det handler om at justere og mærke dig frem, om at være nysgerrig undersøgende og i dialog med sin krop, så du finder lige netop den stilling i stillingen, der er perfekt for sig selv og sin unikke krop. Yin Yoga handler om at skabe balance imellem yin og yang – balance i sin krop og i sit sind. Det handler alt sammen om energi. Den subtile energi som kinesisk medicin kalder for ”CHI”, og som yogierne kalder ”livskraften” eller ”prana”. Yin Yoga handler om at skabe et frit flydende flow af energi i medianbanerne via intelligente stillinger designet til netop dette, åndedrætsopmærksomhed og et fokuseret sind. Yin yoga handler om at fjerne de blokeringer, der hindre chi-flow, og dermed er årsag til stagnation og degenerering. Med Yin Yoga stimulerer og balanceres sin CHI ved: 

- at skabe kompression af sine fysiske organer,
- at skabe en fornemmelse af mere ”plads” til organerne,
- at hydrere og smidiggøre fascia således CHI flyder nemmere, 
- stimulering (kompression/stræk) af medianbanerne i det dybereliggende fascia for at øge CHI-flow til organerne og dermed vitalitet til hele kroppen. 
- at have opmærksomhed på åndedræt via åndedrætsøvelser/ pranayama
- at kultivere og træne et fokuseret sind igennem mindfulness/ meditation 

Yin Yoga er en stille, dog udfordrende praksis. Yin Yoga er både en fysisk og mental praksis. En praksis med stor balancerende og beroligende effekt på sit nervesystem. Yin Yogaen invitere til tid, fokus, opmærksomhed, indadvendthed, sansende nærvær i nuet og selvkærlig omsorg. Yin yoga hjælper med at rumme øjeblikket – både på og uden for yogamåtten. Yin Yoga inviterer til at være kontinuerligt sansende og forankret i din krop. Og netop derfor har Yin Yoga også stor effekt på at balancere følelses- og tankemæssigt stormvejr i en stresset hverdag. Yin Yogaen ”hiver” dig ned i kroppen igen og grounder dig. Giver tid og rum til at rumme og udforske de følelser der trænger sig på. Følelserne (behagelige såvel som ubehagelige) er altid budbringere til om hvordan den enkelte CHI har det – om den er stræk og balanceret eller stagneret og ubalanceret. 

Når der bliver praktiseret Yin Yoga, arbejder man med at hydrere og dermed smidiggøre kroppens mere hårde og plastiske væv. der tilbydes knogler, sener, ligamenter og bindevæv/fascia lige netop den stress og belastning det har brug for, for at blive stærkt og smidigt - ”Anti-fragile”, for at forebygge atrofi (at funktionen, her smidighed og fleksibilitet svinder ind og til sidst helt væk – ”if you don’t use it, you lose it”). Kroppens muskelvæv (Yang) er mere elastisk og trives og styrkes igennem hyppig gentagende stressbelastning (yang træning) – løbetræning, cykling, styrketræning, ect. Lige modsat gælder det for fascia (Yin). Derfor stresser og belaster man sin fascia ved at holde stillingerne i længere tid – der gives vævet den tid man har brug for (Yin træning). 


Inklusiv vand, te og snacks. 

Tilmelding og betaling: 
Tilmelding er nødvendig og bindende – reserver din plads på Yoga-Livs Facebook side under begivenheder, hvor man finder alle 5 workshops. man bedes reservere plads på alle de ønskede workshops, såfremt du ønsker deltagelse på mere end en. 

Sted: Yoga-Liv · Dronninglund

Pris: 5 gange (alle medianpar) 1250 kr. man er garanteret plads alle 5 gange. Pris pr. gang (et medianpar) 300 kr. Forudsætter at der er ledige pladser på den ønskede workshop. Betaling via MobilePay til 979775. Pladsen er reserveret ved betaling.

Tidspunkt: 5 workshops a 2 timers varighed én lørdag om måneden fra kl. 9-11. 

August - 22/8 (uge 34) - Lever og galdeblære
September - 19/9 (uge 38) - Hjerte og tyndtarm
Oktober - 10/10 (uge 41) - Milt og mave
November - 14/11 (uge 46) - Lunge og tyktarm
December - 12/12 (uge 50) - Nyre og blære
Flere artikler