Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Dronninglund - mandag den 19. april

Profilbillede

Dronninglund er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Større færdselsaktion i Vesthimmerland


Tidligere på ugen, d. 14. og 15. april 2021, forenede flere afdelinger ved Nordjyllands Politi kræfterne i en færdselsaktion i Vesthimmerlands kommune – en aktion, der særligt havde fokus på hastighed, konstruktivt ændrede knallerter. Desuden var politiet, på baggrund af flere borgerhenvendelser om musik til ulempe og larmende knallertkørsel, til stede i Aars Lystanlæg. Det førte til en række sager på politiets bødeblok fordelt over de to dage. 
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg – højlydt musik holdt flere nabolag vågne


Fredag den 16. april om natten modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en beboer i Aalborg spillede højlydt musik for åbne vinduer – desværre til stor gene for de øvrige beboere i nabolaget.

En beredskabspatrulje kørte derfor til stedet for at tage en snak med vedkommende, der holdt sine naboer vågne med højlydt musik. Efter en fornuftig dialog skruede vedkommende ned for musikken. Ej videre i sagen.

Senere samme nat, lørdag den 17. april ved 02-tiden, modtog Nordjyllands Politi endnu en anmeldelse om musik til ulempe – denne gang fra Overblikket i Aalborg. Anmelder oplyste, at overboen holdt fest for åbne døre, så man ikke kunne få lukket et øje. En kørende patrulje besøgte derfor adressen for at tage en snak med vedkommende, der lyttede til høj musik. Efter en fornuftig dialog med adressens beboere slutter betjentenes rapport således: ”Man har aftalt med sagens person, at festen slutter for i aften.”

Ved 06-tiden modtog Nordjyllands Politi dog endnu en anmeldelse om musik til ulempe fra Revlingbakken i Aalborg. Anmelder oplyste, at overboen festede så højlydt, at han ikke kunne sove. Politiet kørte derfor til adressen for at tage en snak med vedkommende, der holdt fest – en 34-årig mand. Vedkommende blev formanet om, at man skal huske at udvise hensyn til ens naboer. Musikken blev efterfølgende stoppet efter instruks fra betjentene. Ej videre i sagen.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester derhjemme. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene? 

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Åbyen – bekymret borger anmeldte slingrende spiritusbilist


Lørdag den 17. april om aftenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en bekymret borger netop havde kørt bag ved en personbil, som slingrede kraftigt i trafikken på Tverstedvej i Åbyen.

Der var sandsynligvis tale om en påvirket bilist.

En beredskabspatrulje rykkede derfor ud til stedet, hvor man hurtigt fik standset den anmeldte bilist til kontrol. Føreren af bilen, en 63-årig kvinde, så ud til at være påvirket af spiritus. Betjentene instruerede derfor bilisten i at deltage i en alkometertest.

Føreren nægtede dog at deltage i testen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Sådan er du med til at forhindre spirituskørsel

  • Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  • Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  • Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Jerup – spirituspåvirket knallertfører holdt på jernbaneoverskæring


Nordjyllands Politi modtog lørdag den 17. april kort efter midnat en anmeldelse om, at en knallertfører holdt på jernbaneoverskæringen på Sindalvej i Jerup.

Politiet rykkede derfor omgående ud til stedet.

Kort efter ankom en beredskabspatrulje, som fik kontakt til føreren af knallerten. Det viste sig, at der tilsyneladende var tale om en stærkt påvirket knallertfører, idet han ifølge betjentenes rapport: ”havde snøvlende tale og lugtede af spiritus.”

Betjentene fik på udramatisk talt knallertføreren væk fra jernbaneoverskæringen, så vedkommende kunne testes med et alkometer. Knallertførerens promille var – ikke overraskende – 1,60, hvilket var markant over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituspåvirket kørsel. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i forbindelse med sagen.

 

E45 Dronninglund – anholdt bilist påvirket af methamfetamin


Fredag den 16. april om eftermiddagen standsede politiet en bilist til kontrol på E45 i nærheden af Dronninglund. Føreren, en 44-årig mand, så ud til at være påvirket, hvorfor betjentene instruerede ham i at deltage i en narko- og alkometertest.

Alkometertesten gav heldigvis ikke udslag, men det gjorde narkometertest derimod. Bilisten var tilsyneladende påvirket af methamfetamin under kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Frederikshavn – spirituspåvirket knallertfører anholdt


Under kørende patrulje på Suderbovej i Frederikshavn standsede politiet en knallertfører til kontrol lørdag den 17. april ved 01-tiden. Af rutinemæssige årsager instruerede betjentene knallertføreren i at deltage i en alkometertest. En test, som desværre gav udslag. Det viste sig, at føreren tilsyneladende var påvirket af spiritus i sådan en grad, at deres promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for spirituskørsel, hvorefter man hjalp den sigtede ind på bagsædet af patruljevognen. Man kørte derefter den sigtede til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Aalborg – stærkt spirituspåvirket cyklist sigtet


Da en kørende patrulje fra Nordjyllands Politi befandt sig på Rafns Alle i Aalborg fredag den 16. april sent om aftenen, lagde de mærke til en cyklist, som kørte noget slingrende. Cyklisten slingrede så kraftigt, at han påkørte en kantsten, hvorefter han styrtede.

Betjentene skyndte sig hen til cyklisten for at se, om han var kommet til skade. Det var heldigvis ikke tilfældet. Det blev dog tydeligt for betjentene, at cyklisten tilsyneladende var kraftigt påvirket af spiritus.

Da cyklisten ikke kunne føre sin cykel på en betryggende måde, idet han forulykkede og var stærkt påvirket af spiritus, sigtede betjentene ham for spirituskørsel.

 

Regler og bøder for cyklister: Bøde for at køre fuld på cykel 

Der er ikke nogen fast promillegrænse for cyklister. Men vurderer politiet, at du ikke er i stand til at cykle forsvarligt, får du en bøde på 1.500 kr. Du kan ikke miste kørekortet, hvis du kører fuld på cykel. Der sker rigtig mange ulykker med fulde cyklister, der falder og slår sig.

Pas på dig selv og lad cyklen stå, hvis du har drukket.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Vodskov – PlayStation og smykker stjålet ved indbrud i bolig


En PlayStation, diverse former for smykker og en stationær computer – dét var blandt de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted i en bolig på Sigensvej i Vodskov mellem lørdag den 17. april kl. 11:00 og søndag den 18. april kl. 16:35. En ukendt gerningsmand brød vinduet til et badeværelse op med en skruetrækker, hvorefter man gennemrodede huset for værdier.

Har du set mistænkelig færden på Sigensvej i Vodskov? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Øster-Vrå – indbrud i bolig


Et indbrud fandt sted i en bolig på Vrængmosevej i Øster-Vrå mellem tirsdag den 30. marts kl. 14:00 og onsdag den 14. april kl. 17:00. En ukendt gerningsmand sparkede hundelemmen ind, hvorefter man bevægede sig rundt i huset. Der er på nuværende tidspunkt ikke meldt noget stjålet i forbindelse med indbruddet.

 

Har du set mistænkelig færden på Vrængmosevej i Øster-Vrå? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi