Bil beslaglagt fra narkopåvirket bilist i Dronninglund

Profilbillede

Fredag den 13. august om aftenen standsede politiet en bilist til kontrol på Rørholtvej i Dronninglund af rutinemæssige årsager.

Da betjentene henvendte sig til føreren – en 40-årig mand – viste det sig, at vedkommende var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere hændelse. Ved hjælp af politiets IT-systemer kunne betjentene ligeledes se, at det ikke var første gang, at denne bilist var ude og køre i frakendelsestiden.

Samtidig fattede betjentene mistanke til, at bilisten muligvis var påvirket under kørslen. Årsagen for betjentenes mistanke fremgår således i deres rapport: ”Han havde svært ved at stå stille, tungen kørte rundt i munden og han svedte kraftigt,” skriver Nordjyllands politi.

Man udførte derfor en narkometertest. En test, der gav udslag. Bilisten havde tilsyneladende indtaget methamfetamin, amfetamin og cannabis forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel samt kørsel i frakendelsestiden. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen. Grundet flergangstilfælde af kørsel i frakendelsestiden beslaglægges den sigtedes personbil med henblik på konfiskation.

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp
Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Kilde: Nordjyllands Politi
Flere artikler